Hovězí líčka na houbách a zeleném pepři s nastavovanou kaší

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

750 g očištěných hovězích líček
hrst sušených hub
1 lžíce nakládaného zeleného pepře
50 ml octa balsamico
200 ml piva nebo červeného vína (jak kdo rád)
snítka čerstvé šalvěje
500 ml vývaru
pepř
sůl
olej nebo sádlo
Na nastavovanou kaši:
oloupané a nakrájené brambory
krupky
cibule
česnek
čerstvá (sušená) majoránka
mléko
máslo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Líčka osolíme a opepříme.

  2. Na oleji nebo sádle je zprudka opečeme z obou stran, přidáme sušené houby, šalvěj, zelený pepř a nejprve zalijeme octem balsamico.

  3. Necháme vypařit, poté podlijeme pivem nebo vínem a opět necháme skoro odpařit.

  4. Nakonec zalijeme vývarem cca 2 cm nad maso a přiklopené dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem.

  5. Nakonec zahustíme máslem prohněteným s hladkou moukou.

  6. Dochutíme.

  7. Nastavovanou kaši připravíme následovně: krupky a brambory uvaříme zvlášť v osolené vodě.

  8. Krupky propláchneme.

  9. Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, nakonec přidáme drcený česnek a majoránku a necháme rozvonět.

  10. Z brambor připravíme klasickou kaši, přidáme krupky a cibulovou směs.

  11. Důkladně promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!