Výborné hruškové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
450 g mouky
200 g másla nebo Hery
4 lžíce cukru
1 prášek do pečiva
5 lžic mléka
1 vejce
špetku soli
Náplň:
600 g očištěných a na kousky nakrájených hrušek
150 ml zakysané smetany
2 vejce
asi 3 lžíce cukru (podle chuti)
1 vanilkový cukr
1 lžičku skořice
špetku mletého hřebíčku

Postup přípravy receptu

  1. Na vál si dáme mouku, kterou smícháme s cukrem, práškem do pečiva a špetkou soli.

  2. Přidáme změklé máslo nebo Heru, vejce a mléko a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odpočinout v chladničce.

  3. Mezitím si připravíme náplň: Pokrájené hrušky podlijeme vodou a podusíme asi půl hodiny.

  4. Poté slijeme vodu a rozmixujeme na kaši, do které přidáme vanilkový cukr, skořici, hřebíček, smetanu a vejce našlehané s cukrem. Dobře promícháme.

  5. Odpočinuté těsto vyválíme na vymazaný a vysypaný plech až do okrajů.

  6. Na něj nalijeme náplň a upečeme při 175°C asi 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!