Cizrnový „skorobramborák“ v troubě bez lepku, mléka a vajec
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 250 g cirznové mouky
- 50 g solamylu
- 600 ml vody
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička prášku do pečiva
- sůl
- majoránka
- pepř
Postup Cizrnový „skorobramborák“ v troubě bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypeme cizrnovou mouku, bramborový škrob a kypřicí prášek. Přisypeme v dlani utřenou majoránku, rozetřený česnek, osolíme a opepříme. Přilijeme vodu a vymícháme v hladké těsto.
Necháme 15 minut odpočinout, aby mouka nasákla tekutinu a znovu promícháme. Těsto by mělo být husté asi jako na bramborák. Pokud je příliš husté, zředíme ho trochou vody.
Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C dozlatova.
Po upečení nakrájíme na čtverce a podáváme jako klasický bramborák – samotné, s nakládanou zeleninou nebo s masovou směsí.