Cizrnový „skorobramborák“ v troubě bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

250 g cirznové mouky
50 g solamylu
600 ml vody
2 stroužky česneku
1 lžička prášku do pečiva
sůl
majoránka
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme cizrnovou mouku, bramborový škrob a kypřicí prášek. Přisypeme v dlani utřenou majoránku, rozetřený česnek, osolíme a opepříme. Přilijeme vodu a vymícháme v hladké těsto.

  2. Necháme 15 minut odpočinout, aby mouka nasákla tekutinu a znovu promícháme. Těsto by mělo být husté asi jako na bramborák. Pokud je příliš husté, zředíme ho trochou vody.

  3. Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C dozlatova.

  4. Po upečení nakrájíme na čtverce a podáváme jako klasický bramborák – samotné, s nakládanou zeleninou nebo s masovou směsí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!