Tykvové kari s kuskusem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 300 g tykve
- 1 cibule
- 3 lžičky kari
- 2 lžičky mleté papriky
- 400 ml zeleninového vývaru
- 1 lžíce hladké mouky
- petrželová nať
- olej
- pepř
- sůl
- Kuskus:
- 250 g kuskusu
- 1 lžíce oleje
- sůl
Postup Tykvové kari s kuskusem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme kari a papriku a necháme za stáleho miešania speniť.
Vložíme na malé kocky nakrájanú tekvicu, osolíme, okoreníme a zalejeme vývarom. Varíme do polomäkka.
Zahustíme v troche vody rozmiešanou múkou. Povaríme.
Kuskus premiešame s olejom a trochou soli a zalejeme vriacou vodou asi 1,5 cm nad povrch. Zakryté necháme postáť 10 minút.
Tekvicu podávame s kuskusom posypanú sekanou vňaťou.