Sushi maki s tempehem a avokádem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Sushi rýže
řasa nori
rýžový ocet
cukr
sůl
100 g tempehu natural
1/4 lžičky chilli
1,5 lžíce sojanézy (domácí či kupovaná)
1 zelená cibulka nakrájená na tenké dlouhé proužky
1/2 avokáda nakrájeného na proužky
opražený černý sezam

Postup přípravy receptu

  1. Sushi rýži uvařte dle návodu na obalu, poté dle stejného návodu smíchejte s octem, cukrem a solí a nechte chladnout.

  2. Tempeh v menším hrnci či pánvi zalijte vodou, přikryjte a nechte 10 minut dusit. Poté ho rozmačkejte se sojanézou a chilli.

  3. Na podložku připravte jeden plátek řasy, na ní rozvrstvěte mokrýma rukama do dvou třetin výšky rýži.

  4. Doprostřed rýže dejte proužek tempehové směsi, na ní proužky zelené cibulky a avokáda a posypte sezamem.

  5. Sushi zarolujte, nakrájejte.

  6. Podávejte jak jinak jež se sójovou omáčkou, zázvorem a wasabi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!