Sushi maki s tempehem a avokádem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Sushi rýže
- řasa nori
- rýžový ocet
- cukr
- sůl
- 100 g tempehu natural
- 1/4 lžičky chilli
- 1,5 lžíce sojanézy (domácí či kupovaná)
- 1 zelená cibulka nakrájená na tenké dlouhé proužky
- 1/2 avokáda nakrájeného na proužky
- opražený černý sezam
Postup Sushi maki s tempehem a avokádem
Postup přípravy receptu
-
Sushi rýži uvařte dle návodu na obalu, poté dle stejného návodu smíchejte s octem, cukrem a solí a nechte chladnout.
Tempeh v menším hrnci či pánvi zalijte vodou, přikryjte a nechte 10 minut dusit. Poté ho rozmačkejte se sojanézou a chilli.
Na podložku připravte jeden plátek řasy, na ní rozvrstvěte mokrýma rukama do dvou třetin výšky rýži.
Doprostřed rýže dejte proužek tempehové směsi, na ní proužky zelené cibulky a avokáda a posypte sezamem.
Sushi zarolujte, nakrájejte.
Podávejte jak jinak jež se sójovou omáčkou, zázvorem a wasabi.