Plněné kotlety s moravským zelím

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 silnější kotlety
4 silnější plátky anglické slaniny
plnotučná hořčice
1 velká cibule
4 stroužky česneku
pepř
Vegeta
3 kuličky jalovce
sůl
sádlo
Vegeta
Na moravské zelí:
1 menší hlávky červeného zelí
15-20 dkg anglické slaniny vcelku
1 střední cibule
trochu octa
cukr
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety rozřízneme až ke kosti a rozevřeme. Mírně osolíme a opepříme, pak jednu stranu natřeme utřeným česnekem, druhou hořčicí, na ni položíme plátek slaniny, kotletu uzavřeme a spojíme jehlami nebo párátky.

  2. Takto připravené kotlety posypeme na obou vrchních stranách vegetou a zprudka opečeme na sádle po obou stranách.

  3. Opečené kotlety přendáme na pekáč, posypeme nakrájenou cibulí, jalovcem, mírně podlijeme a dusíme do měkka.

  4. Zelí nakrájíme na nudličky a povaříme cca 20 – 30 minut v osolené vodě – zelí musí být měkké, ale křupavé. Pokud zůstalo hodně vody, slijeme ji a necháme tolik, aby zelí nebylo suché. Nezahušťujeme ho. Dochutíme octem, cukrem, případně ještě solí.

  5. Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a společně na sádle opečeme. Takto opečenou směs přidáme k zelí, promícháme a společně prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!