Plněné kotlety s moravským zelím
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 silnější kotlety
- 4 silnější plátky anglické slaniny
- plnotučná hořčice
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- pepř
- Vegeta
- 3 kuličky jalovce
- sůl
- sádlo
- Vegeta
- Na moravské zelí:
- 1 menší hlávky červeného zelí
- 15-20 dkg anglické slaniny vcelku
- 1 střední cibule
- trochu octa
- cukr
- sůl
Postup Plněné kotlety s moravským zelím
Postup přípravy receptu
-
Kotlety rozřízneme až ke kosti a rozevřeme. Mírně osolíme a opepříme, pak jednu stranu natřeme utřeným česnekem, druhou hořčicí, na ni položíme plátek slaniny, kotletu uzavřeme a spojíme jehlami nebo párátky.
Takto připravené kotlety posypeme na obou vrchních stranách vegetou a zprudka opečeme na sádle po obou stranách.
Opečené kotlety přendáme na pekáč, posypeme nakrájenou cibulí, jalovcem, mírně podlijeme a dusíme do měkka.
Zelí nakrájíme na nudličky a povaříme cca 20 – 30 minut v osolené vodě – zelí musí být měkké, ale křupavé. Pokud zůstalo hodně vody, slijeme ji a necháme tolik, aby zelí nebylo suché. Nezahušťujeme ho. Dochutíme octem, cukrem, případně ještě solí.
Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a společně na sádle opečeme. Takto opečenou směs přidáme k zelí, promícháme a společně prohřejeme.