Crisp pizza s grilovanou zeleninou
Recepty, PizzySuroviny
- Těsto:
- 250 ml vlažné vody
- 2 lžičky soli
- 4 PL olivového oleje
- 500 g hladké mouky
- 1/2 kostky droždí
- špetka cukru
- Na obložení:
- papriky čerstvé
- cuketa
- lilek
- cibule
- rajčata
- žampiony
- olivový olej
- balsamikový ocet
- sůl
- pepř
- čerstvé bylinky
- česnek
- kečup
- salám chorizo
- anglická slanina
- šunka
- Směs sýrů:
- Mozzarella
- Feta
Postup Crisp pizza s grilovanou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Z uvedených surovin zaděláme těsto. Já ho zadělávám v pekárně tak, že ho nechám pouze umíchat, potom pekárnu vypnu a nechám cca 10 minut zavřenou.
Poté těsto vyklopím do olejem vytřené mísy, celou mísu uzavřu do většího mikrotenového sáčku a dám do ledničky. Pizzu dělám druhý den, ale těsto nám takto vydrží i tři dny.
Zeleninu nakrájíme na silnější plátky, papriky překrojíme na větší kusy a NASUCHO ugrilujeme dozlatova, ale tak, aby byly na skus.
Z oleje, octa, soli, pepře, nasekaných bylinek a rozetřeného česneku umícháme zálivku.
Ugrilovanou zeleninu dáme do salátové mísy, polijeme zálivkou a opatrně, ale důkladně, promícháme.
Můžeme ji konzumovat hned, třeba s opečenou bagetkou, ale výborná je i druhý den studená, rozležená přes noc v uzavřené nádobě v ledničce.
Těsto vyjmeme ze sáčku, rozdělíme na tři části, ze kterých vytvoříme bochánky.
V troubě s funkcí CRISP rozehřejeme nasucho crisp talíř asi 5 minut.
Mezitím rozválíme nebo rukama roztáhneme jeden bochánek těsta do kulatého tvaru. Pracujeme na mírně pomoučněné pracovní desce.
Horký talíř vyjmeme z trouby, připravenou placku na něj přeneseme, potřeme kečupem a obložíme grilovanou zeleninou překrájenou na menší kousky, nudličkami uzeniny a natrhaným (mozzarella), popř. rozdrobeným (feta) sýrem.
Talíř dáme zpět do trouby a na funkci crisp pečeme cca 15 minut. Upečenou pizzu vyndáme na rovnou podložku a ještě horkou nakrájíme. Během pečení jedné várky si rozválíme další placku, kterou po upečení té předchozí vkládáme na horký talíř.