Crisp pizza s grilovanou zeleninou

Recepty, Pizzy

Suroviny

Těsto:
250 ml vlažné vody
2 lžičky soli
4 PL olivového oleje
500 g hladké mouky
1/2 kostky droždí
špetka cukru
Na obložení:
papriky čerstvé
cuketa
lilek
cibule
rajčata
žampiony
olivový olej
balsamikový ocet
sůl
pepř
čerstvé bylinky
česnek
kečup
salám chorizo
anglická slanina
šunka
Směs sýrů:
Mozzarella
Feta

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin zaděláme těsto. Já ho zadělávám v pekárně tak, že ho nechám pouze umíchat, potom pekárnu vypnu a nechám cca 10 minut zavřenou.

  2. Poté těsto vyklopím do olejem vytřené mísy, celou mísu uzavřu do většího mikrotenového sáčku a dám do ledničky. Pizzu dělám druhý den, ale těsto nám takto vydrží i tři dny.

  3. Zeleninu nakrájíme na silnější plátky, papriky překrojíme na větší kusy a NASUCHO ugrilujeme dozlatova, ale tak, aby byly na skus.

  4. Z oleje, octa, soli, pepře, nasekaných bylinek a rozetřeného česneku umícháme zálivku.

  5. Ugrilovanou zeleninu dáme do salátové mísy, polijeme zálivkou a opatrně, ale důkladně, promícháme.

  6. Můžeme ji konzumovat hned, třeba s opečenou bagetkou, ale výborná je i druhý den studená, rozležená přes noc v uzavřené nádobě v ledničce.

  7. Těsto vyjmeme ze sáčku, rozdělíme na tři části, ze kterých vytvoříme bochánky.

  8. V troubě s funkcí CRISP rozehřejeme nasucho crisp talíř asi 5 minut.

  9. Mezitím rozválíme nebo rukama roztáhneme jeden bochánek těsta do kulatého tvaru. Pracujeme na mírně pomoučněné pracovní desce.

  10. Horký talíř vyjmeme z trouby, připravenou placku na něj přeneseme, potřeme kečupem a obložíme grilovanou zeleninou překrájenou na menší kousky, nudličkami uzeniny a natrhaným (mozzarella), popř. rozdrobeným (feta) sýrem.

  11. Talíř dáme zpět do trouby a na funkci crisp pečeme cca 15 minut. Upečenou pizzu vyndáme na rovnou podložku a ještě horkou nakrájíme. Během pečení jedné várky si rozválíme další placku, kterou po upečení té předchozí vkládáme na horký talíř.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!