Králík na kmínu s Pancettou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 ks naporcovaného králíka
200 g italské slaniny Pancetta
kmín
sůl
pepř
8 kuliček nového koření
2 cibule
4 ks bobkového listu

Postup přípravy receptu

  1. Naporcovaného králíka dobře opláchneme.

  2. Pancettu, kterou máme úmyslně nakrájenou na silné plátky, rozkrájíme na klínky a dáme na tácku zmrazit do mrazničky – bude se nám s nimi poté výborně špikovat králičí maso.

  3. Králičí maso a to zadní stehna a hřbet bohatě prošpikujeme lahodnou Pancettou.

  4. Porce králíka poté dobře osolíme, opepříme a bohatě posypeme kmínem. Takto nachytaného králíka dáme podlitého vodou péct při střední teplotě do pekáče.

  5. Obložíme porce v pekáči hrubě nakrájenou cibulí a kusy mrkve. Přidáme i bobkové listy a nového koření. Pokud nám zbyla nějaká Pancetta tak ji také přidáme k masu.

  6. Pečeme pomalu, tak aby se maso nevysušilo a přitom zůstalo krásně lahodné a šlo tzv. setřepat od kosti.

  7. Několikrát během pečení přelijeme výpekem.

  8. Po upečení podáváme se zelím nejlépe kysaným a houskovým knedlíkem. Lze podávat i jen s bramborem podlité výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!