Citronový krém z mascarpone s borůvkami a s piškoty

Recepty, Moučníky

Suroviny

asi 300 g kulatých piškotů
nutela
500 g mascarpone
1 šlehačka
2 citrony
cukr podle chuti
borůvky

Postup přípravy receptu

  1. Citrony řádně omyjeme a osušíme, škrabkou připravíme proužky z kůry na ozdobu. Citrony vymačkáme a šťávu (bez pecek) svaříme s cukrem na hustý sirup. Necháme ho vychladnout a pak přidáme do mascarpone, spolu se šlehačkou. Vše dohusta ušleháme.

  2. Piškoty slepíme nutelou a do pohárků vrstvíme slepené piškoty, krém a borůvky. Ozdobíme borůvkami, kůrou a tenkým plátkem citronu. Necháme uležet v ledničce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!