Jahodovo-malinové tiramisu
Recepty, DortySuroviny
- 200 g dětských piškotů
- malá káva
- 2 lžíce amaretta (mandlový likér)
- 500 g mascarpone
- 1 smetana na šlehání
- lžička vanilkového aroma
- 3 lžíce agávového sirupu
- 150 g jahod
- 150 g malin (i v jiném poměru - používáme-li zmražené ovoce, je třeba ho nejdříve nechat povolit)
- kakao na posypání
Postup Jahodovo-malinové tiramisu
Postup přípravy receptu
-
Piškoty jednotlivě namočíme v kávě s amarettem a polovinou vyložíme dno misky, ve které chceme tiramisu dělat. Ušleháme šlehačku dotuha a přidáme k rozmíchanému mascarpone s vanilkou a sirupem. Polovinu krému rozetřeme na piškoty.
Ovoce rozmačkáme např. šťuchadlem na brambory a rozložíme na krém. Pak už jen dáme další vrstvu piškotů a zbytek krému. Posypeme bohatě kakaem a dáme vychladit, nejlépe přes noc, aby se piškoty krásně rozležely.