Kuře na divoko s brusinkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 celé kuře
2 cibule
pár kuliček jalovce
2-3 bobkové listy
20 dkg slaniny
nové koření
sůl
pepř
3 žampiony
1-2 hrnky vývaru
1 lžíce sádla
brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, slaninu, žampiony nakrájíme na kostky a dáme do pekáče se sádlem. Kuře osolíme, opepříme zvenku i zevnitř, přidáme spolu s kořením a vývarem (začala jsem jedním hrnkem a později podlévala, bylo-li potřeba více).

  2. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 160°C. Přikryjeme alobalem, aby se šťáva příliš nevypařovala a pečeme cca hodinu (podle velikosti kuřete) za občasného podlévání. Poté sundáme alobal a dopečeme, aby maso získalo křupavou krustu.

  3. Podáváme s brusinkami a brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!