Čínské kuřecí satay
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 250 g kuřecích prsou
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky koriandru – nasekáno na jemno nebo sušený
- 1/2 lžičky kmínu – drcený
- 1/4 lžičky kurkumy – drcené
- 1/4 lžičky mletého chilli (viz poznámka 1.)
- 1 1/2 lžičky kari (viz poznámka 2.)
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky bílého pepře
- 2 lžičky hnědého cukru
- 1 lžička světlé sójové omáčky (viz poznámka 3.)
- 2 lžičky rýžového octa
- 1/3 šálku kokosového mléka
- 1/4 šálku vody
- 1 lžíce arašídového oleje (nebo jiný běžný olej)
- 1 cibule na jemno
- 2 stroužky česneku
- 1 červená cibulka na ozdobu
- jarní cibulka nakrájená na ozdobu
Postup Čínské kuřecí satay
Postup přípravy receptu
-
Nakrájejte kuře na polovinu délky a pak na tenké plátky.
Kousky obalte v misce se sodou. Nechte odležet 20 minut.
Pak dobře opláchněte, osušte papírovou utěrkou a umístěte zpět do misky.
Nasypte koření, dobře promíchejte a nechte 10 minut odstát (pokud nechcete mít jídlo moc ostré, maso odstát nenechávejte).
Rozehřejte olej na pánvi na vysokou teplotu. Přidejte cibuli a česnek, míchejte a smažte po dobu 1 minuty.
Přidejte maso s kořením a vodou a za stálého míchání smažte 2 minuty, až bude propečené a trochu zhnědne.
Podávejte s rýží ještě teplé, ozdobit můžete jarní nebo červenou cibulkou.