Skořicovo-švestkový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g na jemno pomletých ovesných vloček
- 20 g kokosu
- 2 lžičky skořice
- 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
- 1 vejce
- 150 g měkkého tvarohu
- 150 ml mléka
- 1 lžíce kokosového oleje
- sladidlo podle chuti (datlový sirup, med,...)
- 7 vypeckovaných švestek
Postup Skořicovo-švestkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Do mísy jsem nasypala ovesné vločky, kokos, skořici, prášek do pečiva a tuto suchou směs jsem zamíchala. Dále jsem přidala kokosový olej, měkký tvaroh, mléko, vejce a jako sladidlo jsem použila datlový sirup. Výběr sladidla je čistě na vás. Veškeré suroviny jsem spojila pomocí ručního šlehače. Stěrkou jsem těsto promíchala. Koláčovou formu jsem vymazala trochou kokosového oleje, jen tak pro jistotu.
Do formy jsem vlila těsto a stěrkou uhladila povrch. Na ten jsem vyskládala přepůlené a vypeckované švestky. Stačilo mi 7 švestek. A je hotovo. Formu s těstem jsem vložila do předehřáté trouby na 190 stupňů a pekla 40 minut.