Skořicovo-švestkový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

150 g na jemno pomletých ovesných vloček
20 g kokosu
2 lžičky skořice
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
1 vejce
150 g měkkého tvarohu
150 ml mléka
1 lžíce kokosového oleje
sladidlo podle chuti (datlový sirup, med,...)
7 vypeckovaných švestek

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy jsem nasypala ovesné vločky, kokos, skořici, prášek do pečiva a tuto suchou směs jsem zamíchala. Dále jsem přidala kokosový olej, měkký tvaroh, mléko, vejce a jako sladidlo jsem použila datlový sirup. Výběr sladidla je čistě na vás. Veškeré suroviny jsem spojila pomocí ručního šlehače. Stěrkou jsem těsto promíchala. Koláčovou formu jsem vymazala trochou kokosového oleje, jen tak pro jistotu.

  2. Do formy jsem vlila těsto a stěrkou uhladila povrch. Na ten jsem vyskládala přepůlené a vypeckované švestky. Stačilo mi 7 švestek. A je hotovo. Formu s těstem jsem vložila do předehřáté trouby na 190 stupňů a pekla 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!