Jablečná buchta se skořicí a čokoládovou polevou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 600 g nastrouhaných jablek
- 400 g dětské krupičky
- 300 g cukru krupice
- 4 vejce
- 5 lžic prosátého BIO kakaa
- 2 lžičky skořice
- 2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
- špetka soli
- Poleva:
- 140 g kvalitní čokolády
- 4 lžíce kokosového oleje
- (lze použít i sladidlo - nějaký sirup nebo med)
Postup Jablečná buchta se skořicí a čokoládovou polevou
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vsypeme krupičku, cukr, sůl, prášek do pečiva, skořici, prosáté kakao a suchou směs zamícháme. Přidáme vejce a pomocí ručního šlehače zamícháme. Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka a opět pomocí šlehače zamícháme. Těsto pro jistotu zamíchejte ještě stěrkou, kdyby zůstala krupička na dně mísy.
Těsto vlijte do formy vyložené pečícím papírem, povrch těsta uhlaďte a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 190°C. Pečte asi 45 minut.
Polevu připravíme tak, že čokoládu, olej a popř. sladidlo dáme do rendlíku rozpustit. Polevou poléváme vychladlý moučník a dáme do lednice zatuhnout.