Bábovka rychlovka & rumovka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 220 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 4 celá vejce
- 150 ml oleje
- 150 ml vlažné vody
- 5 velkých lžic rumu
- 2 lžíce kakaa + 2 lžíce mléka + 1 lžíce cukru
Postup Bábovka rychlovka & rumovka
Postup přípravy receptu
-
Smíchat ingredience postupně, jak jsou uvedeny za sebou (od mouky po rum), stačí metličkou nebo vařečkou, žádný šlehač.
Větší část nalít do (vymazané a vysypané) formy, zbylou část smíchat s kakaem, mlékem a cukrem, posléze dolít na světlou hmotu. Netřeba promíchávat, mramorování se udělá samo. Hmota je poměrně dost tekutá, má to tak být.
Péct na 170°C asi hodinu (test špejlí).