Bešamelová omáčka s uzeným masem a těstovinami

Recepty, Omáčky

Suroviny

2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1/4 l sladké smetany
1/4 l vývaru
sůl
citrónová šťáva na dochucení
1/4 kg uzeného masa
uzená šunka na ozdobu
těstoviny

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu roztopíme máslo, přidáme mouku a za stálého míchání mouku jakoby osmažíme. Zalijeme vlažným vývarem, přidáme smetanu a osolíme.

  2. Omáčku vaříme za stálého míchání ještě asi 30 minut. Pokud se vám udělají hrudky - rozmixujte omáčku ponorným mixérem. Nakonec omáčku dochutíme citrónovou omáčkou dle vlastní chuti.

  3. Uzené maso nakrájíme na malé kostičky, opražíme na pánvičce a přidáme do hotové omáčky. Podáváme s těstovinami, můžeme ozdobit plátkem uzené šunky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!