Penne s pikantním salámem a sýrem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

250 g maďarského točeného salámu
1 cibule
1 paprika
1 lžíce olivového oleje
5 stroužků česneku
250 ml kuřecího vývaru
sůl
pepř
bazalka – tak 2 špetky sušené
150 g sýra švýcarského typu – strouhaného
1-2 jarní cibulky
1 hrst penne

Postup přípravy receptu

  1. Tentokrát přijde překvapení, těstoviny totiž nebudeme vařit separátně, ale rovnou i s ostatními surovinami. Salám nakrájíme na kolečka a opečeme na rozpáleném oleji. Tak 4 minuty. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji změknout, asi 4 minuty. Přidáme ještě nasekaný česnek. Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku a promícháme. Osolíme, opepříme a dochutíme bazalkou. Promícháme.

  2. Zalijeme vývarem a přidáme penne. Promícháme, snížíme teplotu a zakryjeme. Dusíme tak 15 minut, aby byly těstoviny uvařené.

  3. Ve finále přimícháme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a strouhaný sýr a zakryjeme, aby se sýr roztekl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!