Masové knedlíčky v rajské omáčce
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 200 g vepřového masa
- 200 g hovězího masa
- lžička tymiánu
- cca 4 lžíce strouhanky
- mletý pepř
- sůl
- Omáčka:
- 500 g rajčat
- 250 ml masového vývaru
- cibule
- 2-3 stroužky česneku
- 3 lžíce ostrého kečupu
- 30 g másla
- 30 g hladké mouky
- olej
- lžička oregana
- pepř
- sůl
Postup Masové knedlíčky v rajské omáčce
Postup přípravy receptu
-
Rajčata oloupeme. Nařízneme je do kříže, vložíme na chvíli do vařící vody, pak zchladíme a slupku sloupneme. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme.
Cibuli zpěníme na troše oleje, posypeme moukou, necháme ztmavnout a přidáme nakrájená rajčata, kečup, česnek, tymián, máslo a sůl. Podlijeme vývarem a provaříme.
Přichystáme si masové knedlíčky - mleté maso okořeníme, osolíme a přidáme strouhanku tak, aby vznikla tuhá hmota. Mokrýma rukama z ní připravíme knedlíčky o průměru 5 cm.
Masové knedlíčky vložíme do rajské omáčky a velmi mírně asi 20 minut vaříme. Podáváme s makaróny, špagetami nebo rýží.