Ruské pirohy

Recepty, Ostatní

Suroviny

1 kg mouky
2/3 l vlažné vody
30 g kvasnic
1 lžička cukru na zmlazení kvasnic
sůl
Na nádivku:
400 g vařeného hovězího masa
cibule
sůl, mletý pepř
muškátový oříšek
2 vejce uvařená natvrdo
30 g sádla
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Asi 0,5 kg mouky zaděláme s vodou a kvasnicemi. Poté se těsto nechá v teple kynout. V průběhu kynutí ho dvakrát nebo třikrát srazíme měchačkou. Po vykynutí se těsto vyválí se zbylou moukou.

  2. Nádivku připravíme následujícím způsobem: Vařené hovězí maso umeleme, přidáme smaženou cibulku, pepř, sůl, muškátový oříšek a nadrobno rozsekané vařené vejce.

  3. Vytvoříme bochánky, které naplníme nádivkou a na vymaštěném plechu je upečeme v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!