Ruské pirohy
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 kg mouky
- 2/3 l vlažné vody
- 30 g kvasnic
- 1 lžička cukru na zmlazení kvasnic
- sůl
- Na nádivku:
- 400 g vařeného hovězího masa
- cibule
- sůl, mletý pepř
- muškátový oříšek
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 30 g sádla
- pepř
- sůl
Postup Ruské pirohy
Postup přípravy receptu
-
Asi 0,5 kg mouky zaděláme s vodou a kvasnicemi. Poté se těsto nechá v teple kynout. V průběhu kynutí ho dvakrát nebo třikrát srazíme měchačkou. Po vykynutí se těsto vyválí se zbylou moukou.
Nádivku připravíme následujícím způsobem: Vařené hovězí maso umeleme, přidáme smaženou cibulku, pepř, sůl, muškátový oříšek a nadrobno rozsekané vařené vejce.
Vytvoříme bochánky, které naplníme nádivkou a na vymaštěném plechu je upečeme v troubě.