Rychlá omeleta s krůtími játry
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 250 g krůtích jater
- 3-4 vejce
- 2 lžíce smetany nebo mléka
- 1 větší cibuli
- 1/2 červené papriky
- žampiony čerstvé nebo sterilované
- tymián
- sůl
- pepř
- rajče
- pórek
- jarní cibulka
- pažitka
- hoblinky parmazánu na ozdobu
- 2 lžíce oleje
Postup Rychlá omeleta s krůtími játry
Postup přípravy receptu
-
Očištěná játra nakrájíme na menší kousky, cibuli na proužky. Cibuli necháme zesklovatět na oleji a přidáme játra.
Lehce je opečeme a přidáme na drobno nakrájenou papriku a žampiony na plátky.
Vejce rozmícháme se smetanou, nakrájenou jarní cibulkou, soli a kořením.
Vlijeme na játra a pod pokličkou necháme srazit do omelety. Poklademe kolečky rajčat. Pečeme pomalu.
Hotovou omeletu posypeme nakrájeným porkem, pažitkou a hoblinkami sýru.