Pštros na paprice

Recepty, Jiné maso

Suroviny

300 g pštrosího masa
mletá sladká paprika
1/2 pórku
máslo
sůl
pepř
Hraška na zahuštění
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvičce rozpustíme máslo a orestujeme pórek nakrájený na kousky. Zasypeme mletou sladkou paprikou, zamícháme a přidáme pštrosí maso nakrájené na kousky. Orestujeme, aby se maso zatáhlo a podlijeme vodou. Přikryjeme pokličkou a dusíme, než je maso měkké.

  2. Když je maso měkké (průběžně zkoušíme), vytáhneme maso a šťávu rozmixujeme. Zahustíme Hraškou, povaříme 15-20 minut a přilijeme trochu mléka. Povaříme, dochutíme solí a pepřem.

  3. Podáváme s knedlíkem, můžou být i těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!