Zapečená krkovice

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,5 kg vepřové krkovice - může být i s kostí -
nakrájejte a nasekejte asi na 10 řízků
1 pórek
250 g tvrdého sýru /eidam/
1 kostka masox
sůl
pepř
červená mletá paprika
125 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici naklepejte, jemně osolte, opepřete a skládejte na hluboký plech vedle sebe.

  2. Rozvařte masox v 250 ml vody.

  3. Maso hustě posypejte nakrájeným pórkem (na kolečka). Sýrem nastrouhaným nahrubo zasypejte maso s pórkem.

  4. Posypejte červenou mletou paprikou a poklaďte máslem, nakrájeným na plátky.

  5. Vše zalijte rozpuštěným masoxem.

  6. Plech zakryjte alobalem a dejte do trouby na 20 minut při 250°C. Po dvaceti minutách opatrně odkryjte. POZOR NA PÁRU! Pečte dál s podléváním.

  7. Pečte, dokud není maso měkké a na povrchu se neutvoří krásná hnědá čepička. Podávejte a vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!