Zapečená krkovice
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,5 kg vepřové krkovice - může být i s kostí -
- nakrájejte a nasekejte asi na 10 řízků
- 1 pórek
- 250 g tvrdého sýru /eidam/
- 1 kostka masox
- sůl
- pepř
- červená mletá paprika
- 125 g másla
Postup Zapečená krkovice
Postup přípravy receptu
-
Krkovici naklepejte, jemně osolte, opepřete a skládejte na hluboký plech vedle sebe.
Rozvařte masox v 250 ml vody.
Maso hustě posypejte nakrájeným pórkem (na kolečka). Sýrem nastrouhaným nahrubo zasypejte maso s pórkem.
Posypejte červenou mletou paprikou a poklaďte máslem, nakrájeným na plátky.
Vše zalijte rozpuštěným masoxem.
Plech zakryjte alobalem a dejte do trouby na 20 minut při 250°C. Po dvaceti minutách opatrně odkryjte. POZOR NA PÁRU! Pečte dál s podléváním.
Pečte, dokud není maso měkké a na povrchu se neutvoří krásná hnědá čepička. Podávejte a vařeným bramborem.