Italský cuketovo-semínkový chléb
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 500 g hladké mouky
- 350 ml kefíru
- 2 KL sody bicarbony
- 1 KL soli
- 1 KL cukru
- 1 stroužek česneku
- 30 g ovesných vloček
- 25 g semínek podle chuti
- 50 g parmezánu
- 1 PL olivového oleje
- 4 nakrájená sušená rajčata - popřípadě olivy
- 130 g cukety nastrouhané nahrubo
- cca hrst čerstvých bylinek (rozmarýn, hladkolistá petržel, tymián)
Postup Italský cuketovo-semínkový chléb
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vysypeme všechny suché ingredience.
Postupně přidáme olivový olej, sušená rajčata, nastrouhanou cuketu, nakonec přilijeme kefír.
Vytvoříme těsto, je tužší. Necháme ho chvíli odpočinout, pak je rozkrojíme na 2 stejné díly, vyválíme na 30 cm dlouhé prameny, které podélně rozkrojíme. Budeme mít 4 prameny. Vždy dva stočíme a konce podsuneme dospod.
Pečeme na 220°C dozlatova cca 20-30 minut. Hlídáme. Nekrájet teplé jinak se srazí!!!