Hovězí kostky na sterilovaném celeru
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- Zadní hovězí maso
- sterilovaný celer
- papriková pomazánka nebo rajský protlak
- cibule
- pár snítek tymiánu
- jalovec
- nové koření
- pepř
- maďarská paprika
- česnek
- sůl
- olej
- bujón nebo vývar
- tmavá jíška
Postup Hovězí kostky na sterilovaném celeru
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme do hněda cibulku, přidáme kostky masa, koření, tymián, osolíme, necháme pustit šťávu a na mírném ohni dusíme asi hodinu. Během té doby vždy pouze trošku podlijeme vývarem. Po hodině vmícháme polovinu celeru i s nálevem, česnek a paprikovou pastu. V této chvíli buď dáme do papiňáku nebo dodusíme do měkka pomaleji. Dle potřeby zahustíme tmavou jíškou a úplně nakonec vložíme zbytek celeru, už nevaříme.