Hovězí ragú s cizrnou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 400 g hovězího masa
- 400 g cizrny v uvařeném stavu
- 3 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2-3 PL rajčatový protlak
- 2 rajčata (oloupaná)
- 2 čerstvé papriky
- sůl
- 1 KL mletá červená paprika
- 1 KL feferonkový krém nebo něco pálivé (chilli, feferonka apod.)
- 1/2 KL pepře
- 3 stroužky česneku
- libeček
- 100 ml vína
- Při podávání:
- zakysaná smetana
- pokrájená pažitka
- medvědí česnek
Postup Hovězí ragú s cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Na oleji dlho smažíme pokrájanú cibuľu.
Pridáme pokrájané mäso, necháme zatiahnuť.
Pridáme mletú papriku, korenie, feferónový krém, pretlak, papriku, paradajku, (možno nahradiť cca 300 ml sterilizovaného leča), osolíme, podlejeme vodou a necháme variť.
Priebežne podlievame vodou, pridáme víno.
Ku koncu pridáme libeček a cesnak.
Keď je mäso mäkké, pridáme uvarenú cizrnu, necháme prejsť varom.
Dochutíme príp. štipkou cukru.
Podávame s kopčekom kyslej smotany a posypané vňaťami.
Vhodnou prílohou je napr. ryža, cestoviny, chlieb...