Pečený siven s příchutí tymiánu a žampiónů

Recepty, Ryby

Suroviny

naporcovaný siven
2 lžíce olivového oleje
hrst nakrájených žampiónů
hrst anglické slaniny
hrst nakrájené jarní cibulky
sůl
pepř
tymián
brambory jako příloha

Postup přípravy receptu

  1. Naporcovanou rybu osolíme a opepříme dle vlastní chuti. Jednotlivé porce posypeme tymiánem, prsty vyklepeme všechny ingredience lehce do masa a necháme v lednici odpočinout 15 minut.

  2. Mezitím si dáme vařit brambory. Na olivovém oleji v pánvi, prudce opečeme z obou stran porce sivena. Poté dáme opečené porce na pekáček a dáme zapéct do trouby zhruba na 10 minut.

  3. Do výpeku na pánvi dáme nakrájené žampióny, anglickou a cibulku a propečeme vše asi 10 minut. Na talíř servírujeme pečeného sivena a vařené brambory sypané žampiónovou směsí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!