Pečený siven s příchutí tymiánu a žampiónů
Recepty, RybySuroviny
- naporcovaný siven
- 2 lžíce olivového oleje
- hrst nakrájených žampiónů
- hrst anglické slaniny
- hrst nakrájené jarní cibulky
- sůl
- pepř
- tymián
- brambory jako příloha
Postup Pečený siven s příchutí tymiánu a žampiónů
Postup přípravy receptu
-
Naporcovanou rybu osolíme a opepříme dle vlastní chuti. Jednotlivé porce posypeme tymiánem, prsty vyklepeme všechny ingredience lehce do masa a necháme v lednici odpočinout 15 minut.
Mezitím si dáme vařit brambory. Na olivovém oleji v pánvi, prudce opečeme z obou stran porce sivena. Poté dáme opečené porce na pekáček a dáme zapéct do trouby zhruba na 10 minut.
Do výpeku na pánvi dáme nakrájené žampióny, anglickou a cibulku a propečeme vše asi 10 minut. Na talíř servírujeme pečeného sivena a vařené brambory sypané žampiónovou směsí.