Métské krkovičkové závitky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovice
Na náplň:
2 ks métský salám (já měla už pouze jeden, tak jsem přidala čajovku)
2 stroužky česneku
čerstvý libeček
žampiony
4 plátky uzeného sýra
špetka pepře
špetka sladké papriky
sůl
Dále:
1 cibule
100 g slaniny
4 kuličky nového koření
5 kuliček pepře
vývar
1 PL hladké mouky
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku si naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Métský tataráček smícháme s utřeným česnekem a posekaným libečkem.

  3. Žampiony oloupeme.

  4. Na každý plátek masa naneseme vrstvu métské směsi, poklademe plátkem sýra a nakrájenými žampiony, stočíme do závitku a zpevníme provázkem.

  5. V pekáčku si na oleji opečeme ze všech stran závitky do hněda a vyjmeme. Na výpeku si zpěníme cibuli se slaninou, přidáme nové koření a pepř a vrátíme závitky, které podlijeme vývarem nebo vodou. Pokud nám zbydou žampiony, přidáme k závitkům.

  6. Vložíme do vyhřáté trouby na 220°C a přikryté pečeme cca 20 minut, pak je na 10 minut necháme dopéci odkryté.

  7. Maso vyjmeme a uchováváme v teple, výpek zaprášíme trochou mouky, promícháme a provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!