Ďábelské tousty (s hovězím masem)
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 1,5 kg mletého hovězího ořezu
- 150 ml oleje
- 500 g cibule
- 500 g mladé cukety
- 1 kg paprik
- 900 g domácího kečupu
- 1-3 feferonky
- 3 stroužky česneku
- 4-6 lžic octa
- 1-2 lžičky drceného kmínu
- 2-3 lžičky mletého pepře
- 25-30 g soli
Postup Ďábelské tousty (s hovězím masem)
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme krájenou cibuli, pak k ní přidáme maso a dobře orestujeme.
Přidáme kečup, strouhané papriky a cuketu, podle chuti krájené feferonky a necháme asi 60 minut provařit. Feferonky použijeme podle citu, varem i odležením se ostrost ještě naleží. Přitom směs osolíme, přidáme kmín a pepř a také ocet - podle chuti.
Do hotového vmícháme rozetřený česnek, směs dáme do zavařovacích skleniček, zavíčkujeme a zavaříme. Buď 2 hodiny při 100°C nebo pouze hodinu, druhý den pak ale sterilaci zopakujeme - znovu hodinu při bodu varu..