Ďábelské tousty (s hovězím masem)

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1,5 kg mletého hovězího ořezu
150 ml oleje
500 g cibule
500 g mladé cukety
1 kg paprik
900 g domácího kečupu
1-3 feferonky
3 stroužky česneku
4-6 lžic octa
1-2 lžičky drceného kmínu
2-3 lžičky mletého pepře
25-30 g soli

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme krájenou cibuli, pak k ní přidáme maso a dobře orestujeme.

  2. Přidáme kečup, strouhané papriky a cuketu, podle chuti krájené feferonky a necháme asi 60 minut provařit. Feferonky použijeme podle citu, varem i odležením se ostrost ještě naleží. Přitom směs osolíme, přidáme kmín a pepř a také ocet - podle chuti.

  3. Do hotového vmícháme rozetřený česnek, směs dáme do zavařovacích skleniček, zavíčkujeme a zavaříme. Buď 2 hodiny při 100°C nebo pouze hodinu, druhý den pak ale sterilaci zopakujeme - znovu hodinu při bodu varu..


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!