Pohankové palačinky se špenátem a ricottou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Palačinky:
60 g celozrnné pohankové mouky
150 – 170 ml vody
špetka soli
olej na smažení
Náplň:
1 šalotka
1 stroužek česneku
60 g listového špenátu
100 g ricotty
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na palačinky promíchejte lité těsto. Rozehřejte pánev, lehce potřete olejem. Na pánev nalijte polovinu těsta a pomocí lžíce ji rozetřete na plát velký asi 20 cm. Opékejte z obou stran pár minut.

  2. Šalotku nasekejte najemno. Rozpalte pánev, přilijte trochu oleje.

  3. Na pánvi orestujte šalotku dozlatova. Přidejte najemno nasekaný nebo prolisovaný česnek a špenát.

  4. Pokud je špenát příliš velký, překrojte ho párkrát ostrým nožem. Osolte, opepřete a promíchávejte, odkud listy nezvadnou.

  5. Pánev odstavte a přimíchejte ricottu. Směsí potřete palačinky, srolujte a podávejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!