Pohankové palačinky se špenátem a ricottou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Palačinky:
- 60 g celozrnné pohankové mouky
- 150 – 170 ml vody
- špetka soli
- olej na smažení
- Náplň:
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- 60 g listového špenátu
- 100 g ricotty
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Pohankové palačinky se špenátem a ricottou
Postup přípravy receptu
-
Ze surovin na palačinky promíchejte lité těsto. Rozehřejte pánev, lehce potřete olejem. Na pánev nalijte polovinu těsta a pomocí lžíce ji rozetřete na plát velký asi 20 cm. Opékejte z obou stran pár minut.
Šalotku nasekejte najemno. Rozpalte pánev, přilijte trochu oleje.
Na pánvi orestujte šalotku dozlatova. Přidejte najemno nasekaný nebo prolisovaný česnek a špenát.
Pokud je špenát příliš velký, překrojte ho párkrát ostrým nožem. Osolte, opepřete a promíchávejte, odkud listy nezvadnou.
Pánev odstavte a přimíchejte ricottu. Směsí potřete palačinky, srolujte a podávejte.