Klasická hořčice (domácí)
Recepty, OstatníSuroviny
- 50 g hořčičných semínek
- 2 lžičky cukru
- 1/4 lžičky soli
- 2-4 lžičky oleje
- 60-70 g 8% octa
- 60-70 g vody
Postup Klasická hořčice (domácí)
Postup přípravy receptu
-
Hořčičná semínka pomeleme na jemno - použila jsem elektrický kávomlýnek, který mám jen pro tuto příležitost (mletí semínek, sekání tvrdých zrnek do těsta na chleba apod.)
Vodu s octem svaříme a ještě horkým zalijeme semínka.
Přidáme olej, sůl a cukr, dobře promícháme a ochutnáme - podle chuti můžeme sůl a cukr přidat.
Po vychladnutí uložíme do lednice, kde hořčice stáním zhoustne.
Čerstvá hořčice příliš intenzivně voní (až čpí) octem, chládnutím se chuť i vůně stává jemnější.