Klasická rýže z trouby

Recepty, Přílohy

Suroviny

rýže
olej (použijeme neutrální)
sůl
4 hřebíčky

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme rendlík, který je vhodný i do trouby, nalijeme trošku oleje (žádnou olejovou lázeň) a necháme rozpálit. Nasypeme rýži a lehce ji osmahneme, aby začala zrnka bělat (viz obrázek: Osmažená rýže).

  2. Osolíme, přidáme hřebíček a zalijeme vodou. Hladina by měla být 1,5 cm nad rýží. Lehce promícháme a dáme na 15 minut do trouby rozehřáté na 180 °C. (raději rýži v průběhu vaření kontrolujte!)

  3. Vyndáme rýži (hotovou poznáme podle toho, že se všechna voda vsákla) a z ní hřebíčky. Vidličkou načechráme a potom můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!