Klasická koprová omáčka s vejcem
Recepty, OmáčkySuroviny
- 25 g čerstvého kopru
- 70 g maizeny
- 70 g másla
- 50 g cukru
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- sůl
- ocet
- 1 PL rostlinného oleje
- 1 L plnotučného mléka
Postup Klasická koprová omáčka s vejcem
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na lžíci oleje rozpustíme máslo, zaprášíme škrobem (můžeme použít místo něho třeba hladkou mouku) a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku.
K jíšce za stálého míchání přilijeme mléko, dobře rozmícháme, přivedeme k varu, přidáme sůl, cukr, česnek a necháme cca 5-7 minut provařit. Ke konci vaření přidáme nadrobno nasekaný kopr a po lžičkách dle chuti ocet (cca 4-5 lžiček).
Podávala jsem s vařeným vejcem a knedlíkem (Je možné přidat třeba vařené hovězí plátky.).