Péti plněné ranečky
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- Palačinky:
- 250 ml plnotučného mléka
- 12 dkg hladké mouky
- 1 vejce
- 2 lžíce oleje
- sůl
- Náplň:
- 25 dkg žampionů
- 10 dkg sýra 40 %
- mletý kmín
- sůl
- mletý pepř
- 2 lžíce oleje
- pažitka
- Na potření:
- 1 vejce
- potravinářská niť na zavázání ranečku
Postup Péti plněné ranečky
Postup přípravy receptu
-
Do mixéru nalijeme mléko, přidáme vejce, olej, sůl, mouku a do hladka rozmixujeme. Necháme 1 a 1/2 hodiny odpočinout. Čím déle, tím lépe.
Žampiony omejeme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kousky. Dáme je do kastrolku s olejem, osolíme, opepříme, přidáme kmín a osmažíme je do měkka. Sýr nastrouháme a přidáme ho do studených žampionů, nasypeme pokrájenou pažitku a promícháme.
Velkou pánev potřeme mašlovačkou olejem, nalijeme sběračku těsta, které vždy na každou palačinku zamícháme a pánvičkou ho pohybem rozlijeme po celém dně. Opečeme po obou stranách všechny 4 palačinky. Chvíli je necháme, aby změkly okraje a pak do středu každé dáme náplň, rozdělenou na 4 díly. Jednou rukou řasíme raneček a druhou ho držíme. Zavážeme pevně, co nejníže nad náplní. Ranečky potřeme rozšlehaným vejcem a dáme na pekáček s pečícím papírem, který jsme potřeli olejem na chvíli do trouby na 200°C zapéct.