Salát z rybiček v tomatě

Recepty, Saláty

Suroviny

250 g konzervovaných rybiček v tomatě
200 g zakysané smetany
75 g cibule
50 g mraženého hrášku
50 g sterilovaného celeru
3 vejce (uvařené natvrdo)
pepř
sůl
cukr
citrónová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Ryby v tomatě zbavíme kostí, rozebereme na menší kousky a i s tomatovým nálevem vložíme do mísy.

  2. Přidáme ovařený mražený hrášek, kostičky sterilovaného celeru, jemně nakrájenou cibuli, hrubě sekaná vejce natvrdo, zakysanou smetanu, dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou a cukrem.

  3. Vše zlehka promícháme a necháme v chladu trochu proležet.

  4. Obměna: Zakysanou smetanu zaměníme za 100 g majolky a 100 g jogurtu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!