Křehké kuřecí řízky s klobáskovou chutí a vůní

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí řízky
2-3 nožičky dobré klobásy (nebokousek dobré slaniny)
2 PL červené pikantní paprikové pasty
2 PL pomazánkového másla (másla)
sůl
1 bílý jogurt
1 jarní cibulka
2-3 vejce
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné kuřecí řízky lehce po obou stranách naklepeme přes mikroténovou fólii, osolíme.

  2. Klobásku (nebo slaninu) si nastrouháme na hrubém struhadle (nebo ji nameleme na masovém strojku).

  3. Poté k namletým klobáskám přidáme ostřejší červenou paprikovou pastu, máslo, pokrájenou cibulku a vše zamícháme do pěny. Tuto pikantní paprikovo-klobáskovou směs řádně vetřeme do kuřecích řízků a necháme je takto odležet do druhého dne v chladu.

  4. Řízky další den obalíme ve vejcích, které jsme vyšlehali s bílým jogurtem (strouhanka pak pěkně drží) a řízky jsou krásně na dýchané. Nakonec je obalíme v domácí strouhance.

  5. Smažíme je pak na plechu s rozpáleným olejem, který vložíme do předehřáté trouby.

  6. Řízky se pěkně stejnoměrně osmaží,jsou krásně křehké a mají zlato-červenou barvičku a nemusíme se obávat, že se nám připálí. Hotové je pak dáme na papírový ubrousek, aby se odsál tuk. Podáváme s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!