Křehké kuřecí řízky s klobáskovou chutí a vůní
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí řízky
- 2-3 nožičky dobré klobásy (nebokousek dobré slaniny)
- 2 PL červené pikantní paprikové pasty
- 2 PL pomazánkového másla (másla)
- sůl
- 1 bílý jogurt
- 1 jarní cibulka
- 2-3 vejce
- strouhanka
- olej na smažení
Postup Křehké kuřecí řízky s klobáskovou chutí a vůní
Postup přípravy receptu
-
Očištěné kuřecí řízky lehce po obou stranách naklepeme přes mikroténovou fólii, osolíme.
Klobásku (nebo slaninu) si nastrouháme na hrubém struhadle (nebo ji nameleme na masovém strojku).
Poté k namletým klobáskám přidáme ostřejší červenou paprikovou pastu, máslo, pokrájenou cibulku a vše zamícháme do pěny. Tuto pikantní paprikovo-klobáskovou směs řádně vetřeme do kuřecích řízků a necháme je takto odležet do druhého dne v chladu.
Řízky další den obalíme ve vejcích, které jsme vyšlehali s bílým jogurtem (strouhanka pak pěkně drží) a řízky jsou krásně na dýchané. Nakonec je obalíme v domácí strouhance.
Smažíme je pak na plechu s rozpáleným olejem, který vložíme do předehřáté trouby.
Řízky se pěkně stejnoměrně osmaží,jsou krásně křehké a mají zlato-červenou barvičku a nemusíme se obávat, že se nám připálí. Hotové je pak dáme na papírový ubrousek, aby se odsál tuk. Podáváme s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.