Švestkové řezy (vynikající)
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vajíčka
- 250 g jemného krystalového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 100 ml oleje
- 1 velký švestkový kompot (včetně štávy)
- 2 lžíce kakaa
- 300 g polohrubé mouky
- 2 lžičky sody
- krém:
- 2 polotučné tvarohy ve vaničce
- 1 neochucené pomazánkové máslo
- 1 vanilkový cukr
- 3-4 lžíce mletého cukru
- poleva:
- 2 tyčinky ledových kaštanů
- 200 g zakysané smetany
- na posypání:
- 1 velká margot čokoláda
Postup Švestkové řezy (vynikající)
Postup přípravy receptu
-
Vajíčka ušleháme s oběma cukry do pěny, přidáme kakao, olej, celý kompot i se štávou (švestky vypeckujeme).
Vše pořádně vyšleháme a nakonec přidáme mouku a sodu.
Těsto nalijeme do vymazaného a moukou vysypaného většího plechu a upečeme. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C, zhruba 30 minut.
Hotovou buchtu necháme vychladnout a připravíme si krém.
Tvaroh, pomazánkové máslo, vanilkový cukr a cukr moučka společně vyšleháme a namažeme na vychladlou buchtu. Dáme vše na chvíli do lednice a připravíme ještě polevu.
Kaštany roztopíme ve vodní lázni, potom přidáme zakysanou smetanu a toto natřeme na krém. Nakonec celý řez posypeme strouhanou margot čokoládou.