Pečená krkovička se sušenými houbami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

asi 1,3 kg krkovičky
hrst sušených hub
2 stroužky česneku
drcený kmín
mletý pepř
sůl
sádlo na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček dobře vymažeme sádlem a vyložíme silnějšími plátky osolené a opepřené krkovičky. Posypeme drceným kmínem a dáme péct na 170-180°C.

  2. V hrnečku vody namočíme sušené houby, asi 10 minut je pak povaříme, smícháme s rozetřeným česnekem a vše nalijeme mezi předpečené plátky masa.

  3. Dopečeme při trochu vyšší teplotě do zčervenání masa. (Pokud je třeba, dolijeme při pečení trochu vody, ale maso by na rozdíl od hub nemělo být ponořené.) Podáváme s brambory, mačkanými s kouskem másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!