Holandské sekané řízky v sezamové krustě
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Masová směs:
- 0,5 kg mletého plecka
- 0,5 kg tvrdého sýru
- 2 rohlíky
- 1/4 l mléka
- 1/2 hrnku polohrubé mouky
- 1 vejce
- 1 vrchovatou lžíci koření do mletého masa
- 1 vrchovatou lžičku koření na čevapčiči
- 1 špetku pepře
- event. sůl
- Obalování:
- 1 sáček loupaného sezamového semínka (nejméně 25 dkg)
- sádlo na smažení (nejlépe domácí)
- Zelenina na oblohu:
- rajská, paprika, salát. okurka, lahůdková cibulka i s natí,
- máslo na omaštění brambor
- Dip:
- 1 cottage
- hrst kopru
- pepř
- Příloha:
- brambory či bramborová kaše, event. čerstvý chléb
Postup Holandské sekané řízky v sezamové krustě
Postup přípravy receptu
-
Večer připravíme masovo- sýrovou hmotu (sýr nastrouhat na malých slzách), včetně koření, rohlíků, mléka, vajíčka, mouky. Dáme přes noc do lednice.
Druhý den nasypeme sezamové semínko na talíř. Do pánve dáme sádlo a rozehřejeme. Z masové hmoty tvoříme stejně velké koule, položíme na povrch sezamu a přitlačíme, právě tak uděláme druhou stranu. Klademe na pánev po čtyřech ks a zvolna opékáme, aby se propekl i vnitřek.
Cottage smícháme s koprem a lžičkou přeneseme na salátovou okurku nebo na brambory. Dozdobíme zeleninovou oblohou.