Jáhlová kaše s ovocem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 60 g jáhel
- 250 ml sojového mléka (může být ale i kravské, kokosové, rýžové)
- špetka mořské soli
- 1 lžíce třtinového cukru (dala jsem lžíci medu)
- 1 lžíce másla
- mandarinky
- jahody (maliny - ovoce podle chuti)
- 1 lžíce zakysané smetany
- hoblinky čokolády (nemusí být)
Postup Jáhlová kaše s ovocem
Postup přípravy receptu
-
Jáhly si důkladně propereme pod horkou vodou a dáme je vařit do osoleného mléka. Přidáme cukr nebo med a vaříme do kašovité hustoty. Podle potřeby můžeme dolít mlékem.
Horkou kaši dáme na talíř, přidáme kousek másla, ozdobíme ovocem, kupkou zakysané smetany, popřípadě hoblinkami čokolády