Krtkovo meruňkové tajemství
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 3 vejce
- 50 g cukru
- 1 kakaový pudink
- 1 lžíce kakaa
- 100 g polohrubé mouky
- na špičku nože prášku do pečiva
- Krém:
- 200 ml 30% smetany ke šlehání
- 1x smetana fix
- 250 g mascarpone
- 1x vanilkový cukr
- 50 g nastrouhané čokolády (milka)
- Na dozdobení:
- malinová marmeláda
- meruňkový kompot
- 1x čiré dortové želé
- plátky mandlí
Postup Krtkovo meruňkové tajemství
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme do tuha, zašleháme žloutky a cukrem. Postupně vmícháme pudink, kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme asi 15 minut na 170°C dle typu trouby.
Na krém vyšleháme smetanu se smetanafixem, ve vedlejší míse prošleháme mascarpone s vanikovým cukrem, přidáme vyšlehanou šlehačku a nastrouhanou čokoládu.
Vychladlý korpus podélně rozřízneme, pomažeme marmeládou, přiklopíme druhou půlkou a potřeme připravenou náplní.
Poklademe meruňkami.
Z kompotové šťávy a želé připravíme želatinu na pokrytí dortu, boky dortu dozdobíme plátky mandlí. Necháme ztuhnout v ledničce nejlépe do druhého dne.