Thajské pikantní kuřátko
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí stehna (paličky, křídla)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce chilli omáčky
- 1 lžička černého pepře
- 2-3 lžíce sójové omáčky
- 1-2 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžíce hnědého cukru
- 2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 2 utřené stroužky česneku
- sůl
Postup Thajské pikantní kuřátko
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce osolíme a naložíme do marinády, připravené rozšleháním všech ostatních surovin.
Marinujeme nejméně 2 hodiny, nejdéle přes noc.
Podlijeme malým množstvím vody a pečeme při 200°C doměkka (doba záleží na velikosti a druhu použité části kuřete).