Variace na indické sabdží
Recepty, PřílohySuroviny
- 4 brambory
- 250 g těstovinové rýže
- 100 g taveného sýra
- několik lžic smetany
- čerstvý koriandr
- mletý kmín
- kurkuma
- 1 stroužek česneku
- sůl
Postup Variace na indické sabdží
Postup přípravy receptu
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky o hraně cca 1 cm.
Do většího hrnce dáme vodu, brambory, osolíme, přidáme špetku koriandru a kmínu a lžičku kurkumy.
Uvedeme k varu a vaříme asi 3 minuty.
Poté přisypeme těstovinovou rýži a vaříme dalších 11-12 minut.
Scedíme vodu a do horkého pokrmu vložíme tavený sýr, pocákáme smetanou a mícháme, dokud se sýr zcela neroztaví a vše neobalí.
Dochutíme a vmícháme sekaný koriandr nebo petrželku.