Guláš z hovězího krku na feferonce a pivě
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800 g hovězího krku
- 800 g cibule
- olej
- světlé pivo
- majoránka
- 4 stroužky česneku
- 1 malý rajský protlak
- sůl
- pepř
- sušená červená paprika
- chléb na zahuštění
Postup Guláš z hovězího krku na feferonce a pivě
Postup přípravy receptu
-
Kuchyňsky upravené maso nakrájíme na kostky. Cibule očistíme a pokrájíme na kostičky.
Na oleji (sádle) zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kostky masa a společně restujeme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule (aby se maso pěkně zatáhlo), přidáme 1 malý rajský protlak a zamícháme.
Základ guláše podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo.
K měkkému masu nakonec přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, špetku majoránky a pivní guláš povaříme do zhoustnutí.
Nakonec do guláše přidáme podle potřeby rozmačkaný česnek, červenou sušenou chilli papričku a podle chuti případně dosolíme. Pivní guláš podáváme s houskovým knedlíkem, (těstovinami nebo pečivem).