Guláš z hovězího krku na feferonce a pivě

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

800 g hovězího krku
800 g cibule
olej
světlé pivo
majoránka
4 stroužky česneku
1 malý rajský protlak
sůl
pepř
sušená červená paprika
chléb na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Kuchyňsky upravené maso nakrájíme na kostky. Cibule očistíme a pokrájíme na kostičky.

  2. Na oleji (sádle) zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kostky masa a společně restujeme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule (aby se maso pěkně zatáhlo), přidáme 1 malý rajský protlak a zamícháme.

  3. Základ guláše podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo.

  4. K měkkému masu nakonec přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, špetku majoránky a pivní guláš povaříme do zhoustnutí.

  5. Nakonec do guláše přidáme podle potřeby rozmačkaný česnek, červenou sušenou chilli papričku a podle chuti případně dosolíme. Pivní guláš podáváme s houskovým knedlíkem, (těstovinami nebo pečivem).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!