Maso z mladého býčka na celeru

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězího masa
350 g celeru
3 větší cibule
6 stroužků česneku
1 lžička drceného kmínu
2 lžičky koření adžika
1 lžička uzené papriky
3 kuličky nového koření
1-2 bobkové listy
2 lžíce přepuštěného másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, česnek a celer oloupejte a očistěte. Cibuli nakrájejte nahrubo, celer na kostky a česnek na plátky.

  2. Ve větším hrnci rozpalte máslo a pozvolna orestujte cibuli, přidejte celer a společně restujte, asi tak půl hodiny.

  3. Přidejte na větší kostky nakrájené maso, opékejte ze všech stran. Když je maso zatažené, přidejte koření, zamíchejte. Podlijte vodou, aby bylo maso zcela ponořené, přiklopte a duste doměkka. Já dusila v tlakovém hrnci 30 minut.

  4. Když je maso měkké, vyndejte bobkový list a nové koření, vyhoďte. Pokud chcete, můžete maso z hrnce vyndat a rozmixovat šťávu se zeleninou. Tím vznikne krásně hustá omáčka.

  5. Servírujte s quinoiou, bramborami, kaší, pečenými brambory, bulgurem, zkrátka co máte rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!