Maso z mladého býčka na celeru
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg hovězího masa
- 350 g celeru
- 3 větší cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 lžička drceného kmínu
- 2 lžičky koření adžika
- 1 lžička uzené papriky
- 3 kuličky nového koření
- 1-2 bobkové listy
- 2 lžíce přepuštěného másla
- sůl
- pepř
Postup Maso z mladého býčka na celeru
Postup přípravy receptu
-
Cibuli, česnek a celer oloupejte a očistěte. Cibuli nakrájejte nahrubo, celer na kostky a česnek na plátky.
Ve větším hrnci rozpalte máslo a pozvolna orestujte cibuli, přidejte celer a společně restujte, asi tak půl hodiny.
Přidejte na větší kostky nakrájené maso, opékejte ze všech stran. Když je maso zatažené, přidejte koření, zamíchejte. Podlijte vodou, aby bylo maso zcela ponořené, přiklopte a duste doměkka. Já dusila v tlakovém hrnci 30 minut.
Když je maso měkké, vyndejte bobkový list a nové koření, vyhoďte. Pokud chcete, můžete maso z hrnce vyndat a rozmixovat šťávu se zeleninou. Tím vznikne krásně hustá omáčka.
Servírujte s quinoiou, bramborami, kaší, pečenými brambory, bulgurem, zkrátka co máte rádi.