Žampionový guláš s cuketou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

400 g žampionů
1 mladá cuketa
1 pórek
1 žlutá paprika
2 brambory
2 lžíce nakládané červené kapie
lžíce sádla
2 lžíce sladké papriky
100 ml rajčatového pyré
rovná lžíce hladké mouky
zeleninový vývar
houbové koření (nemusí být)
špetka chilli
sůl
pepř
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Bílou část pórku (zelenou necháme na posypání) nakrájíme na kolečka. Rozpustíme sádlo a pórek necháme zpěnit. Přidáme nakrájené žampiony, kmín, sůl, pepř a krátce orestujeme. Zasypeme paprikou, po chviličce zaprášíme moukou a promícháme.

  2. Zalijeme cca 1 litrem vývaru, rajčatovým pyré a přisypeme nakrájené brambory a papriku. Vaříme asi 5-8 minut a nakonec přidáme nakrájenou cuketu a kapii. Společně vaříme do změknutí brambor a zeleniny.

  3. Dochutíme chilli, kdo chce i česnekem a podáváme s chlebem. Na talíři posypeme zeleným pórkem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!