Nepečený řez - rychlovka do formy
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 dcl vody
- 100 g kakaa
- 100 g čokolády na vaření
- 250 g másla
- 150 g mletého cukru
- 1 vanilkový cukr
- asi 120 g kulatých dětských piškotů
Postup Nepečený řez - rychlovka do formy
Postup přípravy receptu
-
Svaříme vodu a kakao, do horkého dáme rozpustit čokoládu a vymícháme do hladké hmoty, necháme vychladit.
Do mísy nalámeme piškoty na půlky.
Ušleháme máslo s cukrem, přidáme vanilkový cukr.
Kakaovou i máslovou hmotu dáme na piškoty a dobře promícháme.
Do formy srnčího hřbetu vložíme rozřezaný mikroten tak, aby po stranách přesahoval - na zakrytí. Potom po lžících dáváme připravenou hmotu, stlačujeme rovnoměrně, po vrstvách, aby nevznikly bubliny. Po naplnění formy překryjeme mikrotenem, ještě utlačíme a dáme do lednice vychladit. Nejlepší je další den - již rozležené. Hotové můžeme ozdobit šlehačkou, strouhanou čokoládou apod.