Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 balení gnocchi (400 g)
- 2 kuřecí prsa nebo stehenní řízky
- několik žampionů
- pórek
- kousek brokolice (nemusí být)
- orientální koření
- kari
- sůl
- pepř čtyř barev čerstvě mletý
- 2x smetana ke šlehání
Postup Gnocchi zapečené s kuřecím masem
Postup přípravy receptu
-
Oloupeme a pokrájíma na čtvrtiny žampiony. Brokolici na malé řůžičky a spaříme horkou vodou, pórek opláchneme a pokrájíme na kolečka.
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky a opečeme na pánvi na troše oleje a okořeníme.
Do zapékací mísy vložíme syrové gnocchi, přidáme opečené kuřecí maso, žampiony, pórek a brokolici. Osolíme, opepříme přidáme ještě trochu orientálního koření a kari. Zalijeme smetanami.
Troubu předehřejeme na 200 °C (teplota je pouze orientační) a necháme péci zhruba 30 minut. Ochutnáme jeden gnocch a pokud je hotový můžeme podávat.
Smetana se částečně vypeče a gnocchi musí být hotové.
Před podáváním necháme chvilku odpočinout. Zdobíme petrželou nebo pažitkou.