Mušličky (žabí huby) bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Cukroví

Suroviny

210 g univerzální bezlepkové mouky (Schär Mix C)
140 g bezmléčného tuku Stella
50 g moučkového cukru
1/3 lžičky xanthanu
Na nádivku
7 lžic mletých vlašských ořechů
1 lžíce pikantního rybízového džemu (meruňkový)
1 lžíce rumu
Na posypání vanilkový moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme klasické linecké těsto. Vyválíme ho na tloušťku 3 mm a vykrajujeme kolečka velká asi 5 cm. Doprostřed každého kolečka dáme malou lžičku nádivky, připravené promícháním ořechů s džemem a rumem (podle potřeby přidáme ještě trochu rumu nebo kapku vody tak, aby se nádivka nerozsýpala).

  2. Kolečko opatrně přehneme a okraje spojíme. Mušličky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme je při 160°C asi 15 minut. Po upečení je ještě na plechu přes sítko posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout. Teprve poté s nimi manipulujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!