Slepice na špeku (slanině)
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g vykoštěné slepice (u nás jen stehna)
- 50 g špeku (slaniny) s kůží
- lžíce sádla
- střední cibule
- (vývar ze slepičích kostí podle potřeby)
- asi lžíce hladké mouky
- sůl
- mletý pepř
Postup Slepice na špeku (slanině)
Postup přípravy receptu
-
Slepici dočistíme, opláchneme, nakrájíme na porce a maso protáhneme necelou polovinou špeku, osolíme a opepříme.
Na sádle osmažíme drobně pokrájený zbytek špeku, na něm pak drobně krájenou cibuli a nakonec maso, které po chvilce podlijeme vývarem a pomalu dusíme do měkka. Během dušení maso přeléváme šťávou, podle potřeby doléváme vývar.
Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, pak ji zaprášíme moukou. kterou necháme v tuku opražit. Podlijeme vývarem, dobře rozšleháme a necháme povařit asi hodinu, až se začne oddělovat tuk.
Vložíme maso, prohřejeme ho a podáváme s brambory nebo rýží (u nás byla papriková).