Slepice na špeku (slanině)

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g vykoštěné slepice (u nás jen stehna)
50 g špeku (slaniny) s kůží
lžíce sádla
střední cibule
(vývar ze slepičích kostí podle potřeby)
asi lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Slepici dočistíme, opláchneme, nakrájíme na porce a maso protáhneme necelou polovinou špeku, osolíme a opepříme.

  2. Na sádle osmažíme drobně pokrájený zbytek špeku, na něm pak drobně krájenou cibuli a nakonec maso, které po chvilce podlijeme vývarem a pomalu dusíme do měkka. Během dušení maso přeléváme šťávou, podle potřeby doléváme vývar.

  3. Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout na tuk, pak ji zaprášíme moukou. kterou necháme v tuku opražit. Podlijeme vývarem, dobře rozšleháme a necháme povařit asi hodinu, až se začne oddělovat tuk.

  4. Vložíme maso, prohřejeme ho a podáváme s brambory nebo rýží (u nás byla papriková).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!