Javorové bábovičky s jablky a skořicí
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g hladké mouky
- 140 g třtinového cukru
- 200 g másla + na vymazání formiček
- 3 KL prášku do pečiva
- 1/2 KL skořice
- špetka soli
- 3 vejce
- 100 ml javorového sirupu
- 5 jablek, oloupaných a nahrubo nastrouhaných
- na obalení moučkový cukr se skořicí
Postup Javorové bábovičky s jablky a skořicí
Postup přípravy receptu
-
Prosejeme hladkou mouku s práškem do pečiva, promícháme se skořicí, špetkou soli a třtinovým cukrem. Přidáme rozpuštěné, ale ne horké máslo, vejce a javorový sirup a dobře rozmícháme do hladké hmoty.
Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka a zlehka, ale důkladně promícháme. Plníme to 10-12 bábovkových formiček a pečeme v troubě vyhřáté na 180-200°C cca 20 minut.
Provedeme špilkový test propečenosti a horké vyklopíme z formiček a obalujeme ve směsi moučkového cukru a skořice. Na povrchu se vytvoří skořicovo-cukrová krustička.